HjemmesideSitemapKontakt
Accès adhèrent
NederlandsDanskDeutschEnglish
 
Belgique/Français België/Nederlands
Om os
 - Frankrigs Vins de pays
 - Hvad er Vins de Pays?
 - Etiketten
Frankrig rundt
 - Kort over Vins de pays
 - Vinregionerne
 
   
    
 - Varietale vine
 - Primeurvine
Mad og vin
 - Mad- og vinsammensætning
 - Pressen skrev
 - Opskrifter
Druesorter
 - Rød/ros
 - Hvid
Imponer vennerne
 - Test din viden om vin
 - Snak om vin
Links

 

 
 Frankrig rundt

Varietale vine


Disse vine fremstilles af n druesort eller af en blanding af to druesorter. Navnet på druesorterne står nævnt på etiketten. Når kun n druesort er nævnt skal vinen indeholde 100% af den drue selvom EU-reglerne kun kræver at druen udgør 85%

Der findes tusindvis af druesorter i verden. Alle de sorter der er kendt som gode til vinfremstilling tilhører arten « Vitis Vinifera ». De forskellige druesorter giver specielle druer og derfor bliver vinene også forskellige. Nogle druesorter har en udpræget primær aroma, altså en aroma som kommer direkte fra den friske vindrue. Med disse sorter stræber man efter at bevare druekarakteren og den kraftige aroma i vinen. Andre druesorter giver interessante sekundær aromaer som dannes under gæring og lagring af vinen. Vinfremstillingen vil i denne situation afsløre et aromapotentiale som var « gemt » i druerne, og man taler om at sorten indeholder forstadier til aroma. Blandt disse druesorter er der nogle som under lagringen udvikler sig gunstigt og giver vine med interessante dufte.

Fremstillingen af varietale vins de pays vine er i konstant fremgang og står nu for 40 % af det godkendte volumen. De to største regionale vine er Vin de Pays d’Oc og Vin de Pays du Jardin de la France. Det skal dog nævnes at mange departementale og regionale Vins de Pays områder også producerer varietale vine. Produktionsområderne har mange forskelligartede terroirs, altså jorde, klimaer….. Forskellighederne genfindes i vinenes duft og karakteristiske smag i de forskellige varietale vins de pays som Frankrigs vinområder leverer. Måske vil du synes det er dejligt at lede efter og finde forskellene.
Besøg Vins de pays kortet på denne hjemmeside