HuisSite overzichtContact
Accès adhèrent
NederlandsDanskDeutschEnglish
 
Belgique/Français België/Nederlands
Wie zijn wij?
 - Frankrijk: bakermat van Vins de Pays
 - Wat is Vins de Pays?
 - Het etiket
Tour van Frankrijk van Vins de Pays
 - De Vins de Pays kaart
 - De Vins de Pays per regio
 
   
    
 - De Vins de Pays van 1 druivensoort
 - De Vins de Pays Primeurs
Spijs en wijn
 - Wijn-spijs combinaties
 - Persoverzicht
 - Recepten
Druivensoorten
 - Rood/ros
 - Wit
Verbaas uw vrienden
 - Test uw kennis
 - Wijnpraat
Links

 

 
 Spijs en wijn

Spijs en wijn

Wijnen en gerechten zijn allebei geschenken van de goden! Zij vormen een elkaar perfect aanvullend koppel waarvan het ene element het andere schitterend tot zijn recht laat komen.

Toch blijft het soms erg delicaat te beslissen welke wijn u best drinkt bij een of ander gerecht of maaltijd. In supermarkten en bij gespecialiseerde wijnhandelaars vindt u namelijk een ongelooflijk ruime keuze uit verschillende wijnen. Natuurlijk weten de meesten van ons dat we bij rood vlees beter een rode wijn drinken, en bij wit vlees of vis beter een witte. Laat u echter vooral niet intomen door die enkele basisregels: alles is in de eerste plaats namelijk een kwestie van smaak!

Met de Vins de Pays gaat u alle soorten wijnen kunnen ontdekken: van de wijn voor elke dag, via wijn om bij een snelklaargerecht voor de televisie te drinken, tot de meest uitgelezen wijnen om samen met vrienden van te genieten bij een goede maaltijd… Frankrijk kent de ruimste waaier van druiven- en klimaatsoorten: wat ook uw wensen zijn, u vindt vast en zeker wel een Vin de Pays die past bij elke gelegenheid.

Hierna vindt u – louter ter informatie – een lijst van gerechttypes met telkens een suggestie voor een Vin de Pays die in het algemeen het best erbij past.

Dit mag u echter niet beletten te durven experimenteren! Er bestaan duizend-en-één manieren om gerechten met wijnen te combineren, en geen enkele gids mag er prat op gaan dat hij in dit verband het laatste woord heeft. Sommige van de beste combinaties werden overigens ontdekt door stoutmoedige liefhebbers!